Wat is het vrijwaringsbewijs.

Wilt u op een prettige manier uw auto verkopen? Vul hier onder uw kenteken in.

Dit is vrijblijvend en u zit nergens aan vast

Alles is welkom, wij helpen u van uw auto af!

Het vrijwaringsbewijs ontvangt uw wanneer u uw auto verkoopt. Dit document is het bewijsstuk waarmee u als oude eigenaar kunt aantonen dat u het voertuig heeft verkocht. Normaal gesproken registreert de RDW het direct als uw auto is overgeschreven op naam van één derde. De belasting dienst heeft toegang tot de RDW database gegevens en zal de nieuwe voertuigeigenaar aanschrijven voor de te betalen wegenbelasting. U krijgt een afrekening tot de dag van verkoop.

Het vrijwaringsbewijs is een bewijsstuk voor uw eigen administratie. Tevens is het mogelijk dat uw autoverzekeraar vraagt om een kopie wanneer u uw autoverzekering wilt beëindigen. Hier wordt niet altijd omgevraagd aangezien verzekeraars inzage hebben in de RDW database en eveneens kunnen vast stellen dat uw auto is verkocht aan een derde.s

Vrijwaringsbewijs ontvangen van een autohandelaar.

Wanneer u uw auto particulier verkoopt dient de nieuwe eigenaar naar het postkantoor te gaan om het voertuig te naam te stellen. Het vrijwaringsbewijs verkrijgt u dan van de nieuwe eigenaar wat hij op zijn beurt weer heeft ontvangen van de Postnl-medewerker. Wanneer u uw auto verkoop aan een autobedrijf of handelaar hoeft u hiervoor niet naar het postkantoor. Een RDW autobedrijf heeft de mogelijkheid zelfstandig een vrijwaringsbewijs uit te schijven. Hiervoor heeft hij een contract met een RDW dienstverlener zoals het VWE of A2SP afhankelijk van het abonnement is mobiel vrijwaren op locatie mogelijk.

Per 1 januari 2014 is er bij de RDW een hoop veranderd. Het oude vertrouwde vrijwaringsbewijs is komen vervallen. Hiermee kan iedere autohandelaar of autobedrijf nu op zijn eigen briefpapier u een vrijwaring uitschrijven. U kan zelfstandig controleren of uw vrijwaringsbewijs correct en geldig is. Men dient datum en tijd te noteren welke terug te vinden is in het openbare RDW kenteken register op de RDW website. Wanneer u uw kenteken invult krijgt u direct als resultaat wanneer het voertuig voor het laatst te naam is gesteld. Komt dit overeen met de dag van verkoop en tijd op het ontvangen vrijwaringsbewijs dan mag u er van uitgaan dat het voertuig correct is overgeschreven.

Tenaamstellingscode

Sinds het begin van dit jaar krijgt men wanneer een voertuig van eigenaar wisselt krijgt men een nieuw type kentekenbewijs thuis gestuurd. Het oude vertrouwden driedelige kentekenbewijs verdwijnt hiermee op den duur. Wanneer een voertuig van eigenaar wisselt ontvang u een kentekencard welke op uw naam staat gesteld. Deze kentekencard kan u veel makkelijker op zak dragen; hij is immers in bank pas formaat zodat u hem altijd in uw portemonnee bij u kunt hebben. Het overschrijven van uw auto geschiedt nu middels de 9 cijferige tenaamstellingscode. Alleen als u in het bezit bent van de complete code kunt het voertuig laten overschrijven bij het post kantoor of aan een autohandelaar. Koopt uw een gebruikte auto dan ontvangt u bij overschrijven eerst het eerste deel van de tenaamstelling code bestaande uit een combinatie van voer cijfers , letters. De andere vijf cijferige combinatie ontvangt u per post met de kentekencard.

Website door BlueBird Media ©