U wilt uw schadeauto verkopen

Wilt u op een prettige manier uw auto verkopen? Vul hier onder uw kenteken in.

Dit is vrijblijvend en u zit nergens aan vast

Alles is welkom, wij helpen u van uw auto af!

Heeft u een beschadigde auto? Dat is natuurlijk erg vervelend, wij begrijpen dat volkomen. Er zijn echter manieren om de pijn te verzachten. Wanneer u bijvoorbeeld met ons zaken doet heeft u de mogelijkheid om een leuk bedrag over te houden aan de verkoop van u schadeauto. Op die manier houdt u toch nog iets positiefs over aan iets wat verder een vervelende bedoening is. Natuurlijk wordt de prijs die u krijgt bepaald door de staat waarin uw auto verkeert. Toch kunt u zelfs aan de meest beschadigde auto’s nog wel wat verdienen. Hier kunt u lezen wat voor verschillende schadeauto’s er zijn. Wat wij met de vehikels doen wanneer wij ze eenmaal aangeschaft hebben, wat de werkwijze en voordelen van ons bedrijf zijn, en wat u kunt doen wanneer u na een ongeluk zo snel mogelijk van uw auto of wilt.

Uw schadeauto verkopen, welke soorten zijn er eigenlijk allemaal?

De meeste mensen kunnen zich wel voorstellen wat een schadeauto is, maar wanneer je er dieper op ingaat, blijkt dat er toch de nodige misverstanden de ronde doen omtrent dit type auto. Wij zullen hier duidelijk uiteenzetten welke soorten schadeauto’s er zijn, en hoe ze verschillen van een sloopauto. U hoeft niet te vrezen, wij kopen elk type schadeauto op (en ook sloopauto’s), u kunt dus altijd bij ons terecht.

Allereerst is er de categorie met licht beschadigde auto’s. Deze zijn nog in prima staat, kunnen gerepareerd worden, en kunnen nog een aantal jaar gebruikt worden. Deze auto’s zijn dus het nuttigst en daarom ook nog het meeste waard. U kunt voor veel geld zo’n schadeauto verkopen. U kunt denken aan auto’s die scheuren hebben aan de buitenkant, maar ook vehikels met inwendige problemen bijvoorbeeld met de motor.

Technisch of economisch total-loss

Uw auto is total-loss! Er bestaan twee vormen van total-loss: technisch of economisch. Technisch total-loss betekent dat er een dusdanig grote schade aan uw auto is ontstaan dat de auto niet meer gerepareerd kan worden. Cruciale constructie delen van de corrosie zijn beschadigd, vaak een A- of B-stijl of een kokerbal die zo krom is dat rekken niet meer mogelijk is. Onder economisch total-loss verstaat men dat de auto nog wel te repareren is maar dat de kosten van een vakkundige reparatie te hoog zijn in verhouding tot de dagwaarde. Dit komt in veel gevallen ook voor bij een APK-afgekeurde auto. De garagerekening is dan zo hoog dat u beter direct op zoek kunt naar een leuke occasion. Wat betreft het oude voertuig, u kunt uw schadeauto verkopen.

Een loopauto en een sloopauto

Alle twee varianten auto’s die total-loss zijn, alsmede vehikels met een lichte beschadiging worden schadeauto’s genoemd. Voor de auto’s in de totall-loss categorieën bestaan echter ook nog andere namen. Het is handig om deze aan te houden aangezien er daardoor een duidelijker onderscheid gemaakt kan worden tussen de verschillende types. Auto’s die technisch total-loss zijn worden sloopauto’s genoemd. Aangezien er niets meer mee aan te vangen is zijn zij rijp voor de sloop. De auto’s die economisch total-loss zijn worden ook wel eens sloopauto’s genoemd, maar ook in dit geval geldt, het is voor het overzicht handiger om de term loopauto te gebruiken. Op die manier heeft elke categorie zijn eigen naam, wat handiger is bij het communiceren.

Is uw auto beschadigd nadat u een aanrijding heeft gehad?

Heeft u een aanrijding gehad? Hopelijk is er niks ernstigs gebeurd en bent u met de schrik vrij gekomen! Vaak wordt uw auto dan door een bergingsbedrijf van de openbare weg afgehaald. U heeft dan slechts beperkt de tijd om een besluit te nemen wat u met uw auto gaat doen. Als u er uit bent dat u de auto gaat verkopen omdat de reparatie waarschijnlijk te veel geld gaat kosten dient u binnen één dag een adres door te geven waar de auto naar toe moet worden gebracht. Wij begrijpen heel goed dat u eigenlijk geen zin heeft in een overhaaste beslissing maar al helemaal niet in de hoge stallingskosten van het bergingsbedrijf, want die moet u gaan betalen als de auto na die ene dag blijft staan. Daarom proberen wij u altijd binnen enkele uren een waarde-indicatie te geven zodat u alsnog een wel overwogen beslissing kunt nemen. Wij kunnen uw schadeauto verkopen!

Vaak zijn schadeauto’s zeer gewild bij de autosloperij. Een schadeauto is over het algemeen nog niet zo oud maar is beschadigd tijdens een verkeersongeval of een ander incident. Doordat deze auto niet ouder zijn als +- 8 jaar kunnen de onderdelen nog goed als gebruikte, tweedehands onderdelen worden verkocht. Juist naar onderdelen van jongere auto’s is meer vraag dan naar onderdelen van oudere sloopvoertuigen. Hierdoor kunnen wij u een hoge inkoopprijs betalen.

Wat doen wij met de aangekochte auto’s?

Wat wij met de aangekochte auto’s doen, hangt natuurlijk af van het type. Met een ‘normale’ schadeauto, een die dus beschadigingen heeft maar wel te herstellen is, kunnen wij het meest. Deze auto’s zijn met wat reparaties weer zo goed als nieuw en kunnen doorverkocht worden aan iemand anders. Zo kan een ander persoon nog veel plezier beleven aan uw oude auto, terwijl u er flink aan verdient, deze schadeauto’s zijn namelijk het meeste geld waard.

Bruikbare auto-onderdelen

Wanneer wij een loopauto overnemen zijn, zullen we de auto demonteren en onderdelen die nog bruikbaar zijn doorverkopen. Bij een loopauto zijn er altijd nog genoeg goed functionerende onderdelen. De auto kan met een reparatie immers weer tot leven worden gewekt, dat betekent dat er nog genoeg bruikbare onderdelen zijn.

Bij een sloopauto, een auto die dus niet meer te redden valt, is het aantal bruikbare onderdelen vaak een stuk minder. In het ergste geval is er niks bruikbaars en zal het voertuig vermalen worden tot schroot. Het oud ijzer wordt dan alleen opnieuw gebruikt, hier houdt u natuurlijk niet veel geld aan over. Toch kan het best zo zijn dat er ook bij een sloopauto nog genoeg goede onderdelen zijn. Wilt u een schadeauto verkopen? Neem dan contact met ons op, wij kunnen uitstekend bepalen hoeveel de auto nog waard is.

Uw schadeauto verkopen is een hele duurzame aangelegenheid

Wanneer u besluit om uw schade-, loop- of sloopauto te verkopen, verdient u er niet alleen een leuk bedrag aan, u bent tevens erg duurzaam bezig. Het is veel beter voor het milieu wanneer auto’s of onderdelen opnieuw gebruikt worden. Dit betekent namelijk dat er minder nieuwe auto’s of onderdelen gefabriceerd moeten worden, een proces waarbij erg veel CO2 en andere kwalijke stoffen vrij komen. Bent u dus erg betrokken bij het tegengaan van klimaatverandering dan is het des te meer reden om uw schadeauto te verkopen. Wij zorgen ervoor dat alles wat bruikbaar is een tweede leven krijgt en op die manier dragen wij bij aan een duurzamere wereld.

Wat is de werkwijze van ons bedrijf?

Wilt u weten hoe het in zijn werk gaat wanneer u uw schadeauto aan ons verkoopt? Dat is begrijpelijk. Wij hanteren een erg simpel maar effectief proces. Het begint met u die op onze website ons formulier invult. Eventueel kunt u ook bellen, maar het formulier is handiger omdat wij dan gelijk over de juiste informatie beschikken. Hierna zullen wij binnen een halfuur contact opnemen. Vervolgens wordt het bod uitgebracht. Dit alles is geheel vrijblijvend. U kunt ingaan op het bod of u kunt besluiten om dit toch niet te doen. Aangezien wij zijn aangesloten bij het RDW, beschikken wij (nadat u de juiste informatie hebt overhandigd) over relevante en actuele informatie over uw auto waardoor we een accuraat bod kunnen uitbrengen. Wanneer u op het bod ingaat, komen wij de auto zelf ophalen. U krijgt dan eveneens gelijk het geld betaalt. U kunt de volledige som in uw zak steken, er worden geen vervoerskosten of iets dergelijks afgetrokken. U krijgt eveneens gelijk het vrijwaringsbewijs, waarmee de overdracht officieel geregeld is. Dit scheelt uw weer administratieve rompslomp. Een schadeauto verkopen is op deze manier wel heel makkelijk!

Wat zijn de voordelen van ons bedrijf?

Wij zijn heel makkelijk te bereiken. Wij helpen u ook heel snel, binnen een halfuur komen we bij u terug wanneer u het formulier invult. Ons bod is geheel vrijblijvend. Wij zijn eerlijk en transparant en doen u het juiste bod. Wij hebben een groot netwerk waardoor we zonder tussenkomst van derden de auto gelijk door kunnen verkopen. Hierdoor kunnen we u meer bieden voor uw auto dan andere bedrijven. Wij hebben jarenlange ervaring en zijn in al die tijd een betrouwbare partner gebleken. Wij willen het u zo makkelijk mogelijk maken, wij komen de auto gratis op halen! Wilt u een schadeauto verkopen, kom dan naar ons.

Neem contact op

Bij eventuele vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op het nummer 085-7600144. Natuurlijk kunt u ook gewoon het formulier invullen op de site.

Website door BlueBird Media ©